Prototype Workshop – App

Discovery fasen

I denne workshop fik vi til opgave at arbejde med App prototyping og skabe en “Dating app”, vi kunne selv vælge om det skulle være til mennesker eller dyr og jeg valgte derfor at lave en app til katte og gik igang med at planlægge hvordan jeg ville gøre.

Interpretation fasen

Jeg startede med at research hvilke katte apps der findes, hvad der er efterspørgsel på og hvad der trender. Derfra kunne jeg gå igang med at finde på idéer og blive inspireret af min research.

 • Mulighed for at finde venner, parring
 • Track din kat
 • Katte spil, musik og spil til afslapning og seperations angst

Ideation fasen

Mine idéer til hvad appen skulle kunne;

 • Mulighed for finde; venner, parring
 • Grooming app
 • Kattehjem/hotel
 • Kattecafe, katte yoga, katte træning
 • Track din kat; medicin påmindelser, helbreds data og råd, pleje
 • Kat scanner; find ud af racen, og hvad kattens kropsprog siger? Scan katten miav lyd for at tjekke om den lyder som om den har ondt så man kan tage til dyrlægen
 • Chat bot så man kan skrive specifikke ting/be om hjælp.
 • Katte konkurrencer hver måned på appen ? Modtage score med din kat?
 • Step by step hvis katten kommer til skade – hvad man kan gøre
 • Katte spil, musik til afslapning, leg og angst/separation
 • Tag billede af din kat og få den transformeret til at tale og bevæge sig
 • Kat til menneske oversætter – eller omvendt

For at gøre arbejdet nemmere og lave en prototype, måtte jeg vælge nogle ting fra og kun gå med 3 idéer. Derfor valgte jeg

 • Mulighed for at finde venner, parring
 • Track din kat
 • Katte spil, musik og spil til afslapning og seperations angst

Experimentation fasen

Styletile

Jeg valgte en blå farve da den virker betryggende og professionel og passer til en seriøs og pålidelig app som jeg ønsker at skabe. Den gule farve er valgt især til knapper og ikoner for at skabe opmærksomhedspunkter og generelt en glad og energisk farve som gør at appen ikke virker så kedelig igen.

Lo-Fi

Hi-Fi

Jeg er blevet rigtig glad for min prototype, selvom der stadig er plads til forbedringer og flere ting som kan tilføjes. Så er jeg meget tilfreds med resultatet og hvis jeg havde mere tid, ville jeg gerne have lavet flere sider og flere funktioner samt vise hvordan appen skal fungere.

Evolution fasen

Jeg har ikke fået prøvet min app af endnu, da jeg var syg i den periode hvor vi skulle lave denne app og har arbejdet alene. Men jeg har fået en masse læring og synes det var sjovt at arbejde med app prototyping i Figma

Reflektion

Jeg synes det har været sjovt at lave apps inde i Figma. Man kan være kreativ og man kan lave rigtig mange ting. Der er helt sikkert også mange ting jeg ville gøre bedre og synes det har været en god workshop til at udfordres lidt i app prototyping.