Hambürg – Introtur

Introduktion

Fra d.21.02.24 til d.23.02.24 skulle vi på introtur til Hambürg. Turen gik ud på at, vi skulle rystes sammen og lære hinanden bedre at kende, samtidig med at vi fik oplevet byen. Dertil fik vi en opgave om typografi og billede redigering.

Typografi

MAUSEFALLE Schankwirtschaft
MAUSEFALLE er en hyggelig pub, hvor du kan drikke en øl til moderate priser. Den hjemlige indretning minder lidt om dine egne fire vægge. Indenfor er der et bord til bordfodbold samt en dartmaskine.

Jeg synes at deres logo passer ret fint til navnet, men synes det er ærgerligt at der ikke er nogle farver på øllen eller musefælden og den grønne farve bliver lidt kedelig i min optik. Jeg havde ikke lagt mærke til at det var en pub, hvis jeg ikke havde zoomet ind på logoet.
Her er mit bud på hvordan logoet kunne se ud istedet;

Zum Silbersack
I 1949 åbnede ægteparret Erna og Friedrich Thomsen en populær kultpub tæt på Reeperbahn. Kendte som Heinz Rühmann, Curd Jürgens og Hans Albers var blandt de prominente gæster, og bygningens farverige facade var kunstnerisk afbildet af bl.a. hamborgmaleren 4000 og grafikeren Jörg Schlenker, der stod bag den ikoniske flisevæg. Desværre lukkede “Silbersacken” i 2012 efter Ernas død, da hverken sønnen Gerd Thomsen eller søsteren Heidrun Thomsen ønskede at fortsætte driften. Lokale og faste gæster kæmpede dog for at bevare den, og ejendommen blev solgt til “Freunde des Silbersack GmbH & Co. KG”. I 2012 genåbnede puben under ny ledelse af Dominik Großefeld.

Denne pub har jeg kun set om dagen, og derfor har jeg ikke set at deres logo lyser op i neon farver om aftenen. Jeg synes nemlig at logoet havde triste farver og følte for at give det et nyt look. Det kunne enten være at farve det til nogle mere skrigende farver så det var mere farverigt at kigge på om dagen. Udover det så forstår jeg ikke helt meningen med diamanten og hvorfor pubben bliver kaldt “sølv tasken” hvis man oversætter det til Dansk. Men det gjorde at jeg til at starte med troede det måske var en gammel smykke forretning.

Prinzebar
Indgangen til Prinzenbar har en turkis farve, og fortsætter indenfor med en elegant lysekrone og en blinkende diskokugle. En del af lokalerne har en historie fra 1906 som en af Tysklands første biografer, hvilket skaber en unik atmosfære væk fra Reeperbahns travle liv. Udover fester til morgenstunden præsenterer Prinzenbar også et bredt udvalg af koncerter med både populære og mindre kendte kunstnere i alle genrer, herunder Maximo Park, David Bowie, Paper Airplanes, Stu Larsen, Mine og James Hersey. Denne klub og koncerthus har overrasket mig mest, eftersom jeg slet ikke havde regnet med at det ville se så dramatisk ud indenfor. Deres logo minder mig både om Rolex og Prince cigaretpakker. Jeg synes at bygningen skulle have en make-over og at der skulle laves et nyt logo, som matcher stedets indretning.

Foto opgave

Video fra Skyline Bar 20up;

Reflektion

Jeg synes at intro turen til Hambürg var rigtig sjov og lærig. Jeg fik set og oplevet en lidt anderledes by kultur og især St. Pauli gjorde et indtryk på mig, så jeg ihvertfald ikke glemmer turen. Vores opgave var også meget lige til og lærig. Jeg vil helt klart komme tilbage til Hambürg, da det et en by som har masser at byde på. Det var også en rigtig god måde at ryste os sammen i klassen, og lære hinanden bedre at kende samt lave nogle aktiviteter som ikke nødvendigvis var skole relateret.