MovingArt Workshop

Artist: Vincent Van Gogh
Stil: Post-Impressionisme
Tidsperioden: Slutningen af 19. århundrede

Tema: Jeg blev inspireret til at skabe mit MovingArt udefra Van Gogh’s livhistorie om hvordan hans malerier, er og var en form for terapi samt et middel til at udtrykke sine følelser og dæmoner. Temaet om ensomhed, smerte og mental sundhed er relevante for alle, hvilket gør Van Gogh’s værker tidsløse og værdifulde. Denne fascinerende historie om en mand i 30’erne som aldrig havde malet før og som kæmpede med psykiske lidelser samt at forstå sin plads i verdenen, men stadig fik formådet at male over 900 malerier og 1100 tegninger og skitseringer. Gjorde et stort indtryk på mig og hans maleri “The Starry Night” har været et meget spændene værk for mig at analysere og som var det første maleri der faldt i mine øjne. Eftersom jeg for nyligt også havde set billeder af Jupiter udgivet af NASA, fandt jeg det vildt unikt hvor meget det kunne minde om den turbulente nattehimmel og jeg blev endnu mere forbløffet, over hvor godt det endte med at blende ind, da jeg skabte mit MovingArt.

Malerier brugt til MovingArt:

“The Sorrowing Man”: Jeg udvalgte specifikt dette maleri, da jeg havde brug for et portræt af Van Gogh i fuld person, men da jeg ikke kunne finde det jeg ønskede, valgte jeg at gå med dette portræt af en sørgende mand. Maleriet har en dyster baggrund, som understreger den følelsesmæssige tilstand af ensomhed og fortvivelse. Det blev malet under en periode hvor Van Gogh kæmpede med en stor og psykisk lidelse. Hvilket kunne få ham til at føle sig ensom og isoleret.

“Wheatfield with crows”:
Dette maleri fra 1890, blev valgt som baggrund eftersom at det passede bedst ind visuelt og gjorde at jeg forestillede mig Van Gogh sidde og male ude i naturen. Maleriet viser en hvedemark med en mørk og urolig himmel samt en flok krager, som kan symbolisere død. Man får igen lidt en følelse af ensomhed, og maleriet har en afspejlning af Van Gogh’s forhold til naturen.

“The Starry Night”: Jeg har valgt dette ikoniske værk som blev malet i 1889, mens Van Gogh var indlagt på et sanatorium i Saint-Rémy-de-Provence, i Frankrig. Dette maleri er blevet tolket på mange måder og er meget kendt. På maleriet ser man en nattehimmel over landskabet med en lille by og et cypres træ i forgrunden. Den blå himmel er fyldt med hvirvlende skyer og stjerner, som stråler. Hvilket giver en følelse af ro og mystik. Van Gogh malede dette fra sin fantasi, eftersom han ikke kunne male det om natten. “This morning I saw the countryside from my window a long time before sunrise, with nothing but the morning star, which looked very big,” skrev Van Gogh i et brev til sin bror Theo, hvor han beskrev hans inspiration til værket.

“The Roots”: Det sidste maleri blev malet i 1890 kort før Van Gogh’s død. Maleriet er malet med intense farver og baggrunden er igen mørk og dyster. Symbolikken kan fortolkes på mange måder, for eksempel som et udtryk for forbindelsen mellem mennesket og naturen, hvilket var det Van Gogh ofte søgte efter i sin kunst og liv. Jeg udvalgte dette maleri i min søgen om det sidste værk inden hans død.

Jupiter: “Jupiters overflade fremstår som et levende ekspressionistisk oliemaleri, udført med hvirvlende penselstrøg”

Idé udvikling;

 • Min første idé gik ud på at animere maleriet af Mona Lisa, af Leonardo Da Vinci men det gik jeg væk fra da jeg gerne ville skabe noget mere originalt. Min anden idé var at animere min yndlings karakter fra Disneys serie W.I.T.C.H, men det ville være et problem med hensyn til copyright. 
 • Min tredje idé, var “The Starry Night” af Vincent Van Gogh eftersom at jeg valgte at fordybe mig lidt i Van Gogh’s livs historie og hele processen af hans maleri fik inspireret mig til at genskabe det og fremhæve nogle ting samt indsætte et billede af Jupiter, for at vise hvor unikt og specielt det er, at det blender ind i hans maleri. 
 • Efter at jeg så mit færdige resultat, følte jeg ikke at jeg var helt tilfreds med hvordan det så ud ifht. det jeg ville fortælle. Derfor fandt jeg 2 af Van Gogh’s malerier, som blev malet i de sidste 70 dage af hans liv. Samt et maleri af en sørgende ældre mand, som jeg synes afspejler godt Van Gogh’s egne følelser og tanker samt sindstilstand på det tidspunkt han malede det. Mange kunsthistorikere mener, at han brugte sine malerier som et middel til at udtrykke og bearbejde sine indre dæmoner. Og det ville jeg prøve at formidle igennem mit MovingArt.

Storyboards

Storyboard 1;

 1. Månen og “Venus stjernen” roterer rundt, Træet vipper fra side til side
 2. Imens Venus planeten fader ind over “Venus stjernen”
 3. “The Great Wave” bølgen fader ind og ud (kompositionen minder om den kaotiske nattehimmel) (Van Gogh var fascineret og meget inspireret af Japansk kunst)
 4. Jupiter fader ind i nattehimlen, så man til sidst ser ligheden mellem Jupiter og Van Gogh’s maleri
 5. Træet og landsbyen er stadig synlige, da landsbyen ser jeg som et symbol for at han flyttede til en landsby efter han blev udskrevet af anstalten, og skød sig selv 2 måneder efter og træet er et symbol for døden
 6. 2 sorte rektangler fader ind over oppe og nede fra (skal forestille Van Gogh øjne lukker sig sammen) (han skyder sig selv og dør)

Storyboard 2;

 1. Baggrunden på 1 MovingArt er “Wheatfield with crows” eftersom at jeg synes det så bedst ud visuelt hvorimod baggrunden på 2 MovingArt er “The Roots” godt kan drille ens øjne lidt, selvom maleriet har en story betydning, eftersom at det er det sidste værk af Van Gogh.
 2. “The Sorrowing Man” sidder på en stol, foran “The Starry Night” maleriet som jeg har redigeret tidligere. Dog hvor jeg har fjernet den roterende Venus stjerne, Venus planeten, “The Great Wave” og månen som bevægede sig. For at det kun var træet der tippede fra side til side ved at bruge bend it effekten, og Jupiter planeten som fader ind i baggrunden for at vise den unikke ligheden mellem nattehimmlen og maleriet. 
 3. På stolen sidder manden og begynder at “slå sig selv” i ansigtet imens at han hører forskellige stemmer i hovedet samt at nogle af de malerier Van Gogh har malet kører rundt i hans tanker. Med det skal man forestille sig at manden på stolen er Van Gogh i hans sidste dage, som sidder og kigger på sit “The Starry Night” maleri, som begynder at bevæge sig og han begynder og se et nyt “mønster” som så er Jupiter, og derfor bliver forvirret og føler at han “ser ting” som ikke er der. Derfor kommer Jupiter også op i hans tanker. 
 4. De andre billeder som kører i hans hoved er; Et maleri af “The Great Wave” som også kan minde om den turbulens himmel Van Gogh har malet. Et maleri af hans værelse. Et maleri af solsikkeblomsterne. Et maleri af indgangs hallen til Saint-Paul asylum. Og et selvportæt af ham som har fået skåret sit øre af.
 5. Imens billederne kører rundt i hans hoved, er der sat en lydfil over for at give en effekt af at man er inde i hans tanker og kan høre de forskellige stemmer.
 6. Til sidst var mit ønske at få mandens hoved til at “springe i luften” af alle de tanker han fik i hovedet. Men det var noget jeg først begyndte at reflektere over da jeg var færdig og ikke havde mulighed for at gå tilbage og ændre det, da After Effects ikke vil lade mig åbne mit projekt.

Processen

Jeg vil sætte det første MovingArts ind som jeg fik lavet til at starte med

Resultat

https://youtu.be/ABurxqLupUk

Reflektion

Efter at have lavet mit færdige resultat, var jeg i tvivl om hvilken baggrund der passede bedst ind, derfor har jeg valgt at vise begge frem, da det har været en del af min proces. Udover det så fik jeg også reflekteret over flere ting jeg gerne ville have gjort, men som der ikke har været mere tid til og After Effect’s programmet begyndte at drille med at åbne mit projekt.

Jeg havde en idé om at indsætte flere malerier ind som skulle køre rundt i hovedet på manden, samt få lydeeffekten til at køre på længere tid. Udover dette ville jeg gerne have fået manden til at bevæge sig lidt mere og i længere tid i tagt med lyden og tanke boblen.

Jeg synes at jeg har fået en bedre forståelse for hvordan jeg kan arbejde med de forskellige effekter i After Effect. Og Eftersom at jeg allerede havde prøvet at arbejde i Photoshop før, var det nemt for mig at finde ud af at klippe elementerne ud og sætte dem ind i After Effects. Workshoppen har været med til at inspirere mig og give mig muligheden for at være kreativ samt givet mig muligheden for at se mine styrker og svagheder og hvordan jeg kan arbejde med MovingArts til en anden gang.

Kilder;

“The Starry Night”
“Wheatfield With Crows”
“The Roots”
“The Sorrowing Old Man”
“The Great Wave off Kanagawa”

“La Chambre à Arles”
“Sunflowers”
“Vorhalle des Hospitals Saint-Paul”
“Self-portrait with bandaged ear”
Jupiter – billede
Jupiter
Sound effect